Постинг
02.01.2011 12:48 -
Скариди с чесън
Продукти:
12 големи небелени скариди (около 700 г)
1 глава чесън
1 връзка магданоз.
сол и черен пипер
3 с.л. зехтин
Приготвяне:
1. Скаридите се разполовяват с черупката по дължина до опашката, която се оставя цяла. Отстранява се тъмното черво, скаридите се измиват и подсушават.
2. Скилидките чесън се начукват, така че да се разпукат. Листата на магданоза се нарязват на едро. Скаридите се подправят със сол и черен пипер.
3. В голям тиган се загрява зехтинът, пържат се скаридите и чесънът около 10 минути на силен огън, като се обръщат веднъж. Изваждат се и се поръсват с магданоза. Вкусни са и топли, и студени.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 126