Постинг
04.01.2011 01:12 -
Орехова торта
Разбийте до побеляване (около 30 минути) 7 яйца с 1 1/2 чаша пудра захар. Прибавете 2 1/2 чаши счукан сухар, 2 пълни лъжици какао, 1 лъжичка настъргана лимонова кора и 1 лъжица ром. Разбъркайте леко сместа и я изсипете в намазана с масло и поръсена с брашно форма за двойна торта.
Опечете тортата и като изстине, я нарежете хоризонтално на 2 части. Поръсете ги с изстинал сироп, приготвен от 1/2 чаша захар, 1/2 чаша вода и 1 лъжица ром.
Разбийте на пухкав крем 200г прясно масло с 3 лъжици пудра захар. Разбийте отделно на слаб огън 3 яйца с 3/4 чаша захар, докато се сгъстят и започнат да падат на ленти, след което прибавете 50г какао. Свалете яйчения крем от огъня и го бийте, докато изстине, след което лъжица по лъжица го прибавете към маслинения крем, като непрекъснато разбивате сместа.
Напълнете и намажете тортата отгоре и околовръст с получения крем и загладете повърхността й с нож, потопен в гореща вода.
Опечете до златист цвят 1 чаша обелени и ситно нарязани бадеми. Оставете ги да изстинат и ги поръсете върху тортата.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 126