Постинг
01.01.2011 03:34 -
Кифлички с орехи
Продукти:
200 г мас или олио
1 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
брашно
20 г прясна мая
1 чаена лъжичка захар
щипка сол
За пълнежа:
200 г смлени орехи
Приготвяне:
Маята се размива в топлото прясно мляко. Прибавят се солта, яйцето и малко брашно, така че да се получи кашица с гъстотата на кексово тесто, която се оставя на топло да бухне.
Към втасалата закваска се прибавят мазнината и още брашно и се омесва меко козуначено тесто. Разделя се на няколко топки, които се разточват на кори с диаметър около 20 см и дебелина 5 мм. Всяка кора се разрязва с нож на 6 триъгълника, върху които се разпределя плънката.
Завиват се кифлички, нареждат се в намаслена тава, намазат се с яйце и се пекат в умерена фурна.
Търсене
За този блог
Гласове: 126